Archive for the 'Illustration' category

Jorden runt

Nu är jag tillbaka från andra sidan jordklotet. Vad passar då inte bättre som första inlägg än ett om en serie grymma jordglober. Imagine Nations säljer mycket fina ”stylade” gamla jordglober för en överkomliga summor. Globerna dekoreras med decoupage-teknik, och är du lite händig så kan du nog fixa till nåt fint själv och spara några kronor. Här finns lite enkla instruktioner.

jordglober_1
jordglober_2
jordglober_3

Solpaus.

Det kommer vara tyst här ett par veckor framåt för att jag är iväg och laddar solcellerna. Återkommer snart med en massa energi!

solpaus
 

Ta i trä

Pen Pencil Stencil är en designstudio som består av Mark Giglio och han gör bl a helt fantastiskt fina träfigurer som gör mig glad! Får en skön Alexander Girard-känsla av alltihopa. De finns även att köpa i väldigt limiterade utgåvor på hans hemsida.

pen_pencil_stencil_1
pen_pencil_stencil_2
pen_pencil_stencil_3
pen_pencil_stencil_4
pen_pencil_stencil_5
-

Olly Moss

Gillar verkligen Olly Moss illustrationer skarpt. Klockrena idemässigt och exemplariskt utförda. Många har nog sätt hans tidigare filmaffischer och nu har han dessutom gjort ett gäng limiterade (officiellt godkända) affischer för den ursprungliga Star Wars-trilogin för Mondo tees (som dock sålde slut omedelbart bums). Mer finns även på hans flickersida.

Olly Moss - Star WarsOlly Moss - Return of Jedi
dirty_harry_movie_poster_rolling_roadshow_2010_olly_mossrocky_movie_poster_rolling_roadshow_2010_olly_moss-450x600
Olly Moss The great dictatorOlly Moss Deerhunter poster
Olly Moss Now panic and freak outolly moss lost season 6
 

Oh yeah!

Många grymma illustrationer hos norska Oh Yeah Studio. Det går även att köpa en del prints för väldigt överkomliga priser.

Jarle, Oh Yeah Studio, Norway
boksedame, Oh Yeah Studio, Norwayhands, Oh Yeah Studio, Norway
tshirts9, Oh Yeah Studio, Norway
 

Dags att få fart på skutan igen!

Har efter en längre tids oinspiritation och tidsbrist bestämt för att ta tag i den här bloggen igen. Så håll utkik så dyker det upp lite finligheter snart! (För att representera detta så valde jag fiskargubben nedan. Skägg och mustascher har ju vattnats ut en hel del av hipsters de senaste åren men det fråntar inte faktumet att de är väldigt fina att illustrera, eller i garn för den delen).

Skäggig sjöman

Kokoro & Moi

Grymma finska designbyrån Kokoro & Moi uppdaterar med ny sida och nya underbara jobb man blir glad av.

Playful_7
WDC_poster
hsl_timetable
 

Uppdateringar

Varit lite dåligt med uppdateringar på sistone pga av ett fullspäckat schema, lovar bättring. Några som däremot har uppdaterat är de mycket begåvade illustratörerna Mario Hugo och Jesse Auersalo. Check em out!

mariohugo
jesse1jesse2

Robilibobban Broberiloberg

Ramlade över det här finfina omslaget till Robban Brobergs skiva The pling&plong show från 1970 på den sköna bloggen ungtblod. Sånt här kan man ju inte annat än bli glad över.

4542606435_f6aa42900e_o
Robban Broberg Pling&plong show
Robban Broberg Pling&plong show

Fint förpackat för barn (och vuxna)

För er som missat Lowe Brindfors guldäggsnominerade förpackningar till NK Kids så kan ni få er en glimt här. Illustratör är Saq Magique som jag tipsat om tidigare. –Fint sa Bill. –Fina fisken sa Bull.

golden-egg-03-net
nk1nk2

Strax tillbaka

Är tillbaka efter påsken med nya fina saker, har gjort ett påskägg för er att mumsa på så länge …

pask