Archive for the 'Inredning' category

Jorden runt

Nu är jag tillbaka från andra sidan jordklotet. Vad passar då inte bättre som första inlägg än ett om en serie grymma jordglober. Imagine Nations säljer mycket fina ”stylade” gamla jordglober för en överkomliga summor. Globerna dekoreras med decoupage-teknik, och är du lite händig så kan du nog fixa till nåt fint själv och spara några kronor. Här finns lite enkla instruktioner.

jordglober_1
jordglober_2
jordglober_3

2011 – Hobbyprojekt eller vila?

Sådär. Nytt år och uppvilad efter ett jul/nyårsbreak. Beroende på vad man gjort för nyårslöften så kan man välja om man vill se nedanstående bilder som inspiration för egna hobbyprojekt eller om man är bekväm och hellre vill köpa det färdigt. Isåfall finns det länkar för det också! God fortsättning!

Rörhyllor.
Nattduksbord av björk.
Industriella lampor.

etsy_pipe_shelf_industry_lamps
-

Pimp my IKEA

IKEA Hackers är en riktigt bra idé på sida för den prismedvetne hemmafixaren. Här kan alla sända in sin bästa tips på hur man kan skapa nya saker av IKEA-delar. Väldigt varierande kvalité men det finns en del godbitar. Via hemfeber.

IKEA Hackers
 

RGB-tapet

De Milanobaserade designerna Carnovsky har gjort några finroliga tapeter som visas på Johanssen Gallery i Berlin. Beroende på vilken färg på belysningen man har (rött, grönt eller blått) så framträder olika motiv. Kan vara nåt för dig som har kvar din gamla discolampa med färgfilter. Via Creative Review.

carnovsky, rgb wallpaper
Carnovsky, RGB Wallpaper, Jannelli & Volpi
Carnovsky, RGB Wallpaper, Jannelli & VolpiCarnovsky, RGB Wallpaper, Jannelli & Volpi
 

En glimt av andra sidan

Den japanska arkitekten Hideyuki Nakayama har tillsammans med handtagstillverkaren UNION skapat en dörrknopp som ser ut att ha en egen liten magisk värld innesluten. Men det man egentligen ser är en glimt av rummet på andra sidan. Kul idé, men kanske inget för toaletten eller den hemlige!

A-Room-in-the-Glass-Globe-1
A-Room-in-the-Glass-Globe, Hideyuki Nakayama, UNIONA-Room-in-the-Glass-Globe, Hideyuki Nakayama, UNION
 

Convoy

Ramlade över svenska (?) ”moodboardbloggen” Convoy och kände mig tvungen att dela med mig. Hipstervarning? Javisst! Sjukligt fint och inspirerande? Jajamän!

convoy.tumblr.com inspiration blogconvoy.tumblr.com inspiration blog
 

Kvalitetsprodukter för hem och själ

Ramlade över Manufactums hemsida och blev kvar ett tag. Allt från skor och väskor till köksmaskiner och kontorsartiklar. Gemensamt för allt är kvalité och klassisk design. Nedan är ett urplock av godbitar i form av kaffekvarn, vattenkanna, väska, dörrstopp, necessär, vedklyv, personvåg och juicepress.

Manufactum, klassisk, kaffekvarnManufactum, klassisk, vattenkanna, koppar
Manufactum, klassisk, väskaManufactum, klassisk, dörrstopp
Manufactum, klassisk, necissärManufactum, klassisk, vedklyv
Manufactum, klassisk, personvågManufactum, klassisk, juicepress

Dusty Deco

Det har öppnat en ny butik fast med gamla grejer på i Stockholm. Mycket i min smak till rätt överkomliga priser för att vara i industri-/patina-hype-tider. Dusty Deco heter den precis som rubriken skvallrar om och ligger på Gärdet.

Dusty Deco, StockholmDusty Deco, Stockholm
Dusty Deco, StockholmDusty Deco, Stockholm
 

Det kreativa Berlins boende

Freundevonfreunden är en sida som likt The Selby porträtterar kreativa människor i både sin hemmiljö och på sina arbeten. Fast den här sidan är koncentrerad kring folk i Berlin. Mycket fina foton och en hel del fantastiska lägenheter. Nedan är ett axplock (klicka på bilderna för större versionen). Tokgillar den gigantiska Eames hang-it-allen.

andre-wyst-ines-colmorgen-freunde-von-freunden-8051Olaf Hajek
thomas-andrae-freunde-von-freunden-7401edsor-kronen-1677edsor-kronen-1695tim-dobrovolny-freunde-von-freunden-2904
olaf-hajek-freunde-von-freunden-5650antje-taiga-freunde-von-freunden-7253
 

Framtidsvisioner

Med allt gnäll som är så fort det ska byggas nåt som sticker ut det minsta i det här landet så kan det var skönt att blicka tillbaka på en härlig japansk framtidsversion från tidigt 70-tal. Kisho Kurokawa (1934-2007) var med och grundade metaboliströrelsen och har förutom maffiga National Art Center i Tokyo även designat Nakagin Capsule Tower, där små kapselenheter bultas fast på en grundstomme. Kapslarna är utbyttbara och genom att koppla samman flera kapslar kan man skapa större bostads eller kontorsenheter. Inredningen är så där härligt slutet på 60-talet ”så här kommer allt se ut år 2000 när vi bor på månen”-fin.

Nakagin Capsule Tower

Nakagin Capsule Tower interior
Nakagin Capsule Tower interior

 

Ett par lägenheter

Ramlade över ett par fina lägenheter med karaktär som ligger ute till försäljning i Stockholm nu. Fler bilder finns här och här.

MT9MN3BC_q200_h512_w780_mFile_cmOnlyScaleDown
MT9MN3EI_q200_h512_w780_mFile_cmOnlyScaleDownO4OARJUK_q200_h512_w780_mFile_cmOnlyScaleDown
SFD203E21A47544413FA9A32BA10B747BE4_750x
SFD6582D39F30D9493AAC616576608FC9A7_750x
SFDB3CFB5C143E04C58A993ABDCC2BB4489_750x