november, 2010

En glimt av andra sidan

Den japanska arkitekten Hideyuki Nakayama har tillsammans med handtagstillverkaren UNION skapat en dörrknopp som ser ut att ha en egen liten magisk värld innesluten. Men det man egentligen ser är en glimt av rummet på andra sidan. Kul idé, men kanske inget för toaletten eller den hemlige!

A-Room-in-the-Glass-Globe-1
A-Room-in-the-Glass-Globe, Hideyuki Nakayama, UNIONA-Room-in-the-Glass-Globe, Hideyuki Nakayama, UNION
 

Girl Talk – Mashup breakdown

Girl Talk gör all sin musik enbart av samplingar från andras låtar. På mashupbreakdown.com så kan man spela alla låtar från hans kommande album och samtidigt se grafiskt hur de är uppbyggda. Bra musik, intressant ur ett copyrightsperspektiv och fint presenterat.

girltalk_mashupbreakdown

Convoy

Ramlade över svenska (?) ”moodboardbloggen” Convoy och kände mig tvungen att dela med mig. Hipstervarning? Javisst! Sjukligt fint och inspirerande? Jajamän!

convoy.tumblr.com inspiration blogconvoy.tumblr.com inspiration blog
 

Oh yeah!

Många grymma illustrationer hos norska Oh Yeah Studio. Det går även att köpa en del prints för väldigt överkomliga priser.

Jarle, Oh Yeah Studio, Norway
boksedame, Oh Yeah Studio, Norwayhands, Oh Yeah Studio, Norway
tshirts9, Oh Yeah Studio, Norway
 

Stålmormor!

Går ju inte att inte gilla sånt här. Franska fotografen Sacha Goldberger upptäckte att hans 91-åriga ungerska mormor var ensam och deprimerad. Så han lyckades övertala henne till att göra en fotoserie som superhjälten Super Mamika. Strålande! Fler bilder kan ni se här.

Super Mamika, Sacha Goldberger
Super Mamika, Sacha Goldberger  Super Mamika, Sacha Goldberger
Super Mamika, Sacha Goldberger
Super Mamika, Sacha Goldberger
 

Kvalitetsprodukter för hem och själ

Ramlade över Manufactums hemsida och blev kvar ett tag. Allt från skor och väskor till köksmaskiner och kontorsartiklar. Gemensamt för allt är kvalité och klassisk design. Nedan är ett urplock av godbitar i form av kaffekvarn, vattenkanna, väska, dörrstopp, necessär, vedklyv, personvåg och juicepress.

Manufactum, klassisk, kaffekvarnManufactum, klassisk, vattenkanna, koppar
Manufactum, klassisk, väskaManufactum, klassisk, dörrstopp
Manufactum, klassisk, necissärManufactum, klassisk, vedklyv
Manufactum, klassisk, personvågManufactum, klassisk, juicepress

Stockholm i sin lite vackrare höstskrud

I dessa eländesvädertider så kan det ju vara trevligt att får en lite skönare bild av höst-Stockholm. Vilket man får genom den här fina lilla videon. Passande musik också.

Dusty Deco

Det har öppnat en ny butik fast med gamla grejer på i Stockholm. Mycket i min smak till rätt överkomliga priser för att vara i industri-/patina-hype-tider. Dusty Deco heter den precis som rubriken skvallrar om och ligger på Gärdet.

Dusty Deco, StockholmDusty Deco, Stockholm
Dusty Deco, StockholmDusty Deco, Stockholm
 

Det kreativa Berlins boende

Freundevonfreunden är en sida som likt The Selby porträtterar kreativa människor i både sin hemmiljö och på sina arbeten. Fast den här sidan är koncentrerad kring folk i Berlin. Mycket fina foton och en hel del fantastiska lägenheter. Nedan är ett axplock (klicka på bilderna för större versionen). Tokgillar den gigantiska Eames hang-it-allen.

andre-wyst-ines-colmorgen-freunde-von-freunden-8051Olaf Hajek
thomas-andrae-freunde-von-freunden-7401edsor-kronen-1677edsor-kronen-1695tim-dobrovolny-freunde-von-freunden-2904
olaf-hajek-freunde-von-freunden-5650antje-taiga-freunde-von-freunden-7253
 

Framtidsvisioner

Med allt gnäll som är så fort det ska byggas nåt som sticker ut det minsta i det här landet så kan det var skönt att blicka tillbaka på en härlig japansk framtidsversion från tidigt 70-tal. Kisho Kurokawa (1934-2007) var med och grundade metaboliströrelsen och har förutom maffiga National Art Center i Tokyo även designat Nakagin Capsule Tower, där små kapselenheter bultas fast på en grundstomme. Kapslarna är utbyttbara och genom att koppla samman flera kapslar kan man skapa större bostads eller kontorsenheter. Inredningen är så där härligt slutet på 60-talet ”så här kommer allt se ut år 2000 när vi bor på månen”-fin.

Nakagin Capsule Tower

Nakagin Capsule Tower interior
Nakagin Capsule Tower interior

 

Informationsgrafik i kontext

Dansken Peter Ørntoft har gjort ett intressant examensjobb där han har skapat diagram utifrån den miljö som som de behandlar, i de här fallet religion, hälsa och brott.

Peter Ørntoft
interest4.2Peter Ørntoft diagram
Peter Ørntoft diagramPeter Ørntoft diagram