Framtidsvisioner

Med allt gnäll som är så fort det ska byggas nåt som sticker ut det minsta i det här landet så kan det var skönt att blicka tillbaka på en härlig japansk framtidsversion från tidigt 70-tal. Kisho Kurokawa (1934-2007) var med och grundade metaboliströrelsen och har förutom maffiga National Art Center i Tokyo även designat Nakagin Capsule Tower, där små kapselenheter bultas fast på en grundstomme. Kapslarna är utbyttbara och genom att koppla samman flera kapslar kan man skapa större bostads eller kontorsenheter. Inredningen är så där härligt slutet på 60-talet ”så här kommer allt se ut år 2000 när vi bor på månen”-fin.

Nakagin Capsule Tower

Nakagin Capsule Tower interior
Nakagin Capsule Tower interior

  

2 Kommentarer till “Framtidsvisioner”

  1. Fina Frun

    åh wow!

  2. Sandra | Inspirera Mera

    Så härligt att se! Skulle vara kul med en nytolkning av samma tema.

Skriv en kommentar